Behandelingen

Gelaat - BABOR Spot Reducer

 

De Babor Spot Reducer bevriest pigmentvlekken tot op de millimeter nauwkeurig. Het oppervlakkige, ongewenste pigment maakt zich los van de celverbinding, droogt in en valt af. Weefsel dat niet behandeld dient te worden, wordt niet beschadigd. Al na minder dan vier weken ziet de huid er gelijkmatiger en mooier uit! Met een behandelingsduur van slechts enkele seconden per spot is deze behandeling makkelijk bij te boeken in je behandeling.

​Wat is de Spot Reducer?

De BABOR TECH Spot Reducer bevriest met behulp van CO² gas binnen enkele seconden doelgericht en gecontroleerd de bovenste, hpergepigmenteerde cellagen tot -27°C .

De extreme kou laat het water in de cellen en celtussenruimten bevriezen. Bevroren water zet uit en laat de celmembranen springen. Het behandelde, oppervlakkige weefsel maakt zich zodoende los van de celverbinding, droogt in, wordt naar boven gebracht en valt na 10-14 dagen af.

Toepassingsspectrum

De BABOR TECH Spot Reducer kan ter reductie van de volgende pigmentverschijnselen worden toegepast:

  • ouderdomsvlekken
  • de door de zon / het milieu ontstane pigmentvlekken

Hoe reageert de huid op de toepassing?

Na de toepassing van de BABOR TECH Spot Reducer kunnen er tijdelijk een licht prikkelend of branderig gevoel, roodkleuringen van de huid en jeuk optreden. In zeldzame gevallen kunnen er ook lichte blaasjes gevormd worden.

Deze reacties nemen in de regel al na een dag af.

Op de dag na de behandeling ziet de behandelde vlek er duidelijk donderder uit. De volgende dagen vormt er zich op de vlek een lichte roof resp. een korst. Deze maakt zich na 10-14 dagen los en laat de “nieuw gevormde” huid aan de oppervlakte verschijnen.

Waar moet men na de toepassing op letten?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk de roof resp. de korst in de regeneratiefase te beschermen. Wees voorzichtig met uitgebreid badderen., een bezoek aan zwembad en sauna en alle activiteiten die een vroegtijdig losmaken van de korst kunnen veroorzaken, omdat dit littekenvorming, hyper- (donkere vlek) of hypopigmentaties (witte vlek) kan veroorzaken.

Binnen de eerste drie weken na de behandeling met de BABOR TECH Spot Reducer geen mechanische of chemische peelings, fruitzuurpeelings of borstelreinigingen uitvoeren.

Vermijd en langer verblijf in de zon / in het solarium totdat de behandelde vlekken geheel genezen zijn en in het bijzonder na het loskomen van de korst. Breng overdag zeker een zonbescherming met SPF50 aan bijv. REPAIR CELLULAR Protecting Balm SPF50.

:
Producten die gebruikt worden tijdens de behandeling kunnen bij Tiara ook aangekocht worden - aangepast aan elk huidtype.
Dit geldt ook voor de Babor Ampoules. Weet dat 1 Ampoule 8 keer geconcentreerder is dan een dagcrème.