De Babor methode

Professionele cosmeticabehandelingen door BABOR BEAUTY EXPERTS

In het kader van een internationaal eenduidige, hoge BABOR kwaliteitseis heeft BABOR een duidelijke behandelingsmethode ontwikkeld en als wereldwijde standaard gedefinieerd.
Daarmee moet gewaarborgd worden dat de bezoeker aan een schoonheidsinstituut, day of hotel Spa wereldwijd van dezelfde hoge behandelingskwaliteit kan genieten. Het naleven en beleven van de BABOR methode laat elke behandeling niet alleen een bijzondere ervaring voor de gast worden, maar is ook de basisvoorwaarde voor het bereiken van optimale effecten op de huid. Alleen bij professionele toepassing van de producten tijdens de behandeling door de BABOR beauty-experts kunnen de zichtbare en voelbare werkingen geheel worden bereikt.


Het BABOR behandelingsverloop

 

Step 1: Reiniging
Basis voor de perfecte schoonheidsverzorging is een intensieve reiniging.
Dit is de basis voor een jeugdig uitziende, stralend mooie huid. Want alleen op een perfect gereinigde huid kan de volgende verzorging haar werking volledig ontvouwen.

 

Step 2: Professioneel huidadvies
Het bezoek aan een BABOR schoonheidsinstituut is niet alleen een belevenis maar is ook effectief. Hier kunt u weer op adem komen, loslaten en nieuwe energie opdoen. Tevens kunt u ervaren hoe zeer effectieve werkstoffen en nauwkeurig afgestemde behandelingstechnieken uw huid nieuw leven inblazen.
Het beauty-programma wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen. De BABOR schoonheidsspecialiste houdt rekening met de behoeften van uw huid en staat u graag met advies terzijde.

 

Step 3: Huidactivering & BABOR vitaliteits-check
De huidactivering gebeurt door een zeer werkzaam voorbereidend masker dat typerend is voor BABOR. Dit masker volgt op de reiniging en maakt het voor de huid mogelijk om de volgende verzorgingsproducten en hun werkstoffen optimaal op te nemen. De BABOR vitaliteits-check ondersteunt de huiddiagnose en helpt vitale en niet vitale gebieden snel en eenduidig te identificeren en zichtbaar te maken.

 

Step 4: BABOR compressietechniek
Een wisseling tussen warm en koud! Elke BABOR reiniging, elk masker en elke peeling wordt in combinatie met warme kompressen uitgevoerd en ter afsluiting met koele kompressen volgens de speciale BABOR manier afgesloten.
Daarbij werken de BABOR afroltechniek en een stimulering van drukpunten kalmerend en ontspannend op de huid.

 

Step 5: BABOR FLUID FP behandeling
De BABOR filosofie volgend werkt natuur in hoge concentratie gewoonweg intensiever. BABOR Fluids FP bieden hooggeconcentreerde, natuurlijke werkstoffen en overtuigen door hun voelbare en zichtbare werking. De combinatie bestaande uit steriele verpakking en een eenmalige dosis biedt de zuiverste vorm van verzorging. In het kader van de gezichtsbehandeling garanderen de fluids het gewenste behandelingsresultaat en vormen de optimale start voor een kuur van een week thuis.

 

Step 6: BABOR massage
Met 5 stappen naar een stralende schoonheid en totale balans met de BABOR Effective Touch massage. Door elke afzonderlijke stap worden in het lichaam en op de huid heel doelgericht bepaalde processen in gang gezet. Zinvol op elkaar afgestemd treedt aan het einde van stap 5 het gewenste massage-effect in. De 5 stappen van de massage luiden:
contact – paraatheid – regeneratie – mobiliteit – stroom!

 

Step 7: Masker
In de voorlaatste stap vindt een nieuwe maskerbehandeling plaats volgens de speciale BABOR compressietechniek. Ook hier wordt door speciaal afrollen en stimuleren van drukpunten de huid gekalmeerd en ontspannen.

 

Step 8: Afsluitende verzorging
Aan het einde van de BABOR-behandeling wordt steeds voor een bijzondere finish gezorgd, opdat het bereikte resultaat niet alleen langer behouden blijft, maar ook optisch heel goed tot zijn recht komt.
De afsluitende verzorging bestaat uit een oogverzorging, een verzorgingscrème afgestemd op het huidbeeld resp. huidtoestand en een make-up passend bij het type.